Skip to main content
Kotitalolehti

Energia- ja ilmastotietoa taloyhtiöille

By 12.4.2024No Comments

Ilmastonmuutos muuttaa taloyhtiöiden arkea, mutta miten olla energiatehokas ja ilmastoviisas taloyhtiö? Tieto löytyy nyt kootusti Isännöintiliiton julkaisemasta oppaasta, jonka tavoitteena on auttaa taloyhtiöitä hillitsemään ilmastonmuutosta ja sopeutumaan siihen. Opas on suunnattu isännöitsijöiden käyttöön, mutta se on vapaasti kaikkien luettavissa.

Taloyhtiön energia- ja ilmastoasiat  – isännöinnin opas neuvoo, miten energiatehokkuuden parantaminen, päästöttömyys ja muuttuvat sääolot voidaan huomioida taloyhtiöissä. Lukija saa kattavan kuvauksen erilaisista lämmitys- ja jäähdytysratkaisuista, energiahankkeiden kilpailuttamisesta ja rahoitusvaihtoehdoista.

Pääviesti on kannustava: lämmitysmuodon vaihtaminen ei ole aina järkevin ratkaisu, sillä pelkästään nykyisten laitteiden optimoinnilla saavutetaan merkittävää energiatehokkuutta.

– Ihan ensimmäiseksi pitää kartoittaa taloyhtiön energiankulutuksen nykytila ja mahdollisuudet, kertoo vastuullisuuspäällikkö Liina Länsiluoto Isännöintiliitosta.

Oppaan kirjoitti Länsiluodon kanssa projektipäällikkö Essi Kuikka Granlund oy:stä. Opas on vapaassa jaossa Isännöintiliiton verkkosivuilla: isannointiliitto.fi/energiaopas.

The post Energia- ja ilmastotietoa taloyhtiöille appeared first on Kotitalo.