Skip to main content
Kotitalolehti

Pieni taloyhtiö keksi nykyaikaisen tavan nostattaa yhteishenkeä – naapureiden chatissa tavara liikkuu ja lenkille löytää aina seuraa

By 3.4.2024No Comments

– Kyllä toimiva verkko on nykyarjen peruskiviä. Tietokonekin on laitteena käytännössä täysin turha ilman nettiä, pohtii Roope Makkonen, 29, läppäriään naputellessaan.

Espoolainen Makkonen ja tämän kumppani Katariina Eho, 30, ovat osa internetin kanssa kylki kyljessä kasvanutta sukupolvea, joille hyvät yhteydet ovat itsestäänselvyys.

– Kun muutimme tänne, ei verkon toimivuudesta onneksi tarvinnut huolehtia.

Asumisoikeusyhtiö, jossa Makkonen ja Eho asuvat, tarjoaa muuttajille valmiin DNA Taloyhtiönetin. Kaikkien asuntojen vastikkeisiin kuuluu 10 megabitin perusyhteys, jonka käyttöönottoon ei vaadita kuin asiakkaaksi rekisteröityminen ja yhteensopiva modeemi.

– Tämä on varmasti todella hyvä ratkaisu varsinkin vähän iäkkäämmille asukkaille. Liittymiä ei tarvitse osata kilpailuttaa ja vertailla, vaan kaikki hoituu helposti, Makkonen toteaa ja jatkaa:

– Meillekin oli tärkeää saada netti heti pelaamaan, koska minun työni ja Katariinan sosionomiopinnot hoituivat aiemmin lähes kokonaan etänä. Sittemmin arki on toki muuttunut.

Pariskunta sai tammikuussa ensimmäisen lapsensa, ja nyt perheessä etsitään netistä vastauksia vauva-arjen kiperiin kysymyksiin, kaivellaan inspiraatiota ruokapöytään ja käperrytään iltaisin selaamaan suoratoistopalveluita.

Makkonen myös pelaa paljon, minkä vuoksi pariskunta on päätynyt päivittämään vastikkeeseen sisältyvän perusnopeuden astetta järeämpään. Nopeammankin liittymän hinta on taloyhtiön asukkaille edullisempi kuin erikseen hankittuna.

– Kavereiden kanssa pelatessa saa liian helposti osakseen veljellistä kuittailua, jos yhteydet pätkivät, naurahtaa Makkonen.

Taloyhtiön yhteiset asiat hoidetaan netissä

Taloyhtiönetin mutkattomuus näkyy Makkosen ja Ehon mukaan myös koko rivitalonaapuruston yhteisessä arjessa.

Kun kaikilla asukkailla on kotonaan taatusti toimiva verkko, helpottuu myös taloyhtiön asioiden hoitaminen. Yhteinen tekeminen ei rajoitu enää vain kerran vuodessa pidettävään asukaskokoukseen.

– Hyvä netti mahdollistaa modernin yhteydenpidon. Meillä on esimerkiksi asukkaiden yhteinen WhatsApp-ryhmä, jossa sovitaan talkoista ja huikkaillaan, jos jollain on jäänyt avaimet oveen, Makkonen kertoo.

Peliharrastus on tärkeä sosiaalisen kanssakäymisen kanava Makkoselle. Netissä pitkät välimatkat kavereihin unohtuvat. Kuva: Jenna Lehtonen

Keskusteluryhmästä on myös mahdollista vaikkapa löytää ostaja tarpeettomaksi jääneille huonekaluille tai kysellä remonttivinkkejä osaavammilta.

Kevättalvelta Makkoselle on jäänyt tuoreena muistiin hankala tilanne, jossa ilmoitus parkkipaikan auraustöistä oli jätetty huoltoyhtiön toimesta lepattamaan roskakatoksen ovenpieleen. Loskasateessa läpimäräksi kastunut paperinpala oli jäädä monelta huomiotta.

– Naapurit sitten muistuttelivat viestitse toisiaan, että muistattehan siirtää auton, ennen kuin auraajat tulevat. Minun lapsuudessani tällaiset asiat jouduttiin hoitamaan vielä ovelle koputtelemalla.

– Nyt voi olla varma siitä, että tärkeät tiedotteet tavoittavat kaikki asukkaat.

Naapurit tuntevat toisensa

Makkonen kokee mutkattoman yhteydenpidon lähentäneen naapureiden keskinäisiä välejä.

– Kaikki täällä tuntevat toisensa ja tervehtivät pihalla. Kun poikamme syntyi, kaikki pysähtyivät vuorollaan kyselemään kuulumisia.

Viime syksynä talkoiden päätteeksi takapihoilta kannettiin yksissä tuumin tuoleja ja pöytiä naapureiden yhteistä grillihetkeä varten. Makkaraa maistellessaan asukkaat pääsivät jakamaan ajatuksiaan ja kokemuksiaan taloyhtiöstä rennossa ympäristössä. WhatsApp-ryhmän kautta kutsuttiin syömään myös ne, jotka eivät päässeet osallistumaan talkootöihin.

Kun kaikilla asukkailla on kotonaan taatusti toimiva verkko, helpottuu myös taloyhtiön asioiden hoitaminen.

Kun yhteishenki on hyvä, naapurisovun ylläpitäminen on helpompaa myös kiireisten ja meluisien ruuhkavuosien keskellä.

– Jos seinän läpi kuuluu vauvan huutoa tai koiran haukkumista, siitä voi ja saa huomauttaa. Homma toimii myös toiseen suuntaan – jos aikoo pitää juhlat tai lapsella on erityisen itkuinen kausi, naapuriin on helppo laittaa ennakoivasti viestiä, Makkonen kiittelee.

DNA Taloyhtiönetti tuo yhteydet jokaiseen kotiin

DNA Netti taloyhtiöille on järkevä ja kustannustehokas tapa saada koko taloyhtiö nettiin.

Taloyhtiö tekee operaattorin kanssa sopimuksen nettipalveluiden toimittamisesta. Kytkennän jälkeen asukkaat saavat käyttöönsä vuokraan tai vastikkeeseen sisältyvän taloyhtiönetin perusnopeuden. DNA:n Taloyhtiöpalvelu varmistaa, että kaikki tilatut palvelut toimivat mutkattomasti – aina asennuksesta ylläpitoon ja huoltoon.

Taloyhtiösopimuksen etuna asukkaat voivat nostaa oman nettinsä nopeutta jopa puolet edullisemmin kuin ilman taloyhtiösopimusta. Näin asumisen kiinteät kulut pysyvät kohtuullisina.

Lue lisää DNA Taloyhtiönetistä

The post Pieni taloyhtiö keksi nykyaikaisen tavan nostattaa yhteishenkeä – naapureiden chatissa tavara liikkuu ja lenkille löytää aina seuraa appeared first on Kotitalo.