Skip to main content
Kotitalolehti

Putkiremontti paljasti vesivahingot 1980-luvun taloyhtiössä – Vuotovahti ei ollut huomannut mitään

By 15.5.2024No Comments

Luumäkeläisessä taloyhtiössä tehty putkiremontti on osoitus siitä, miten hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä voidaan selvitä urakasta kunnialla, vaikka vastaan tulisi ikäviä yllätyksiä.

Luumäen Taavetissa sijaitseva Asunto-oy Linnalantie 43 on vuonna 1984 rakennettu taloyhtiö, jossa on 23 asuntoa ja kolme liikehuoneistoa. Yhtiöön kuuluu yksi rakennus.

Isännöitsijä Veera Heikkilä Luumäen Isännöintipisteestä kertoo, että linjasaneerausta lähdettiin tekemään taloyhtiön kunnossapitotarveselvityksen (KPTS) mukaisessa aikataulussa. Siihen oli valmistauduttu taloudellisesti jo muutaman vuoden ajan. Suunnittelu aloitettiin jo keväällä 2020, ja tarjouspyynnöt lähetettiin vuoden 2023 alussa.

– Toteutusaika oli haarukoitu vuoteen 2023. Haluttiin kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, jos tulee ongelmia ja joudutaan aikaistamaan hanketta, Heikkilä taustoittaa.

Osa osakkaista pohti, onko putkiremontti vielä ajankohtainen.

Keskustelua jatkettiin muutaman urakoitsijan kanssa. Parhaaksi valitussa tarjouksessa urakkasumma oli noin 170 000 euroa, reilusti alle alkuperäisen kustannusarvion, joka oli 250 000 euroa. Tarjoukseen eivät tosin sisältyneet vesikalusteet ja kylpyhuonesaneeraukset. Sopimus oli, että niistä urakoitsija laskuttaa tarpeen mukaan erikseen. Pääurakoitsijana oli Espit Oy.

Yhtiökokous pidettiin keväällä 2023. Heikkilän mukaan kokouksessa heräsi keskustelua siitä, tarvitseeko noin 40 vuoden ikäisiä putkia uusia.

The post Putkiremontti paljasti vesivahingot 1980-luvun taloyhtiössä – Vuotovahti ei ollut huomannut mitään appeared first on Kotitalo.