Skip to main content
Kotitalolehti

Kari Kanala: “Joukkuepeli kulkee taloyhtiössäkin, kun peli on reilua ja kaikki noudattavat sääntöjä”

”Mielestäni hyvä taloyhtiö on kuin jalkapallopelin tuomari. Se huolehtii, että pelissä on hyvä flow. Joukkuepeli kulkee, kun se on reilua ja kaikki noudattavat sääntöjä.

Jos johtamista ajattelee laajemmin jalkapallon kautta, niin nelikentän oikeassa alakulmassa lukee tee se nopeasti. Eli johtaessa joitain asioita on tehtävä liukuhihnamaisesti. Näihin kuuluu esimerkiksi asioiden aikatauluttaminen kalenteriin.

Johtamisen nelikentän vasemmassa alakulmassa sijaitsee tee se oikein. Oikein tekeminen on luonnollinen osa kirkon toimintaa, mutta haittapuolena on se, että kerralla oikein tekeminen on yleensä hitaampaa.

Vasen yläkulma sisältää ajatuksen valmentavasta johtamisesta. Kirkon toiminnassa tähän kuuluu esimerkiksi vapaaehtoisten mukaan ottaminen. Se on todella tärkeää. Vasen yläkulma on siis tee se yhdessä.

Johtamisen nelikentän oikeassa yläkulmassa sijaitsee tee se ensimmäisenä. Se on minulle johtamisessa ensisijaista. Kun vedin seurakuntavaaleja vuonna 2010, alaikäisille annettiin äänioikeus ensimmäistä kertaa yhteiskunnassamme. 16-vuotiaat pääsivät silloin äänestämään.

Tärkeintä ja samalla vaikeinta johtamisessa on muistaa, että kyse on ihmisistä. Ihminen ei ole kone eikä numero. Ihminen ei ole koskaan täysin korvattavissa, sillä jokaisella meistä on jotain ainutlaatuista osaamista. Johtajan on osattava motivoida sekä vahvistaa ihmisten olemassa olevia vahvuuksia.

Hyvänä esimerkkinä omien vahvuuksien käytöstä toimii jalkapalloilija Lionel Messi: hän pelaa vasemmalla jalalla, koska se on hänen parempi jalkansa.”

Kuka?

Kari Kanala, Paavalin seurakunnan kirkkoherra

Koulutukseltaan teologian maisteri sekä Master of Arts, religion

Aiemmin työskennellyt Hampurin merimieskirkon johtajana, Iso-Britannian ja Irlannin aluetyöstä vastaavana pappina, Kirkkohallituksessa, kasvatuksen teologina Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä ja Nuortenkeskuksessa

Luottamustehtäviä kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan puheenjohtajana

Asuu Helsingin Arabianrannassa

Harrastaa jalkapalloa

The post Kari Kanala: “Joukkuepeli kulkee taloyhtiössäkin, kun peli on reilua ja kaikki noudattavat sääntöjä” appeared first on Kotitalo.