Skip to main content
Kotitalolehti

Pienet noidat lähtevät sunnuntaina liikkeelle – Etävirvontapisteestä tuli suosittu Espoon Tontunmäessä

By 22.3.2024No Comments

Pienet noidat lähtevät tulevana palmusunnuntaina monin paikoin liikkeelle. Espoon Tontunmäessä on keksitty suosittu kilpailija perinteiselle ovelta ovelle -kierrokselle. Kyläyhdistys pystyttää palmusunnuntaina taloyhtiön piha-alueelle etävirvontapisteen. Pöydällä on ohjeet ja suklaamunakori, josta saa ottaa yhden munan virvontaloitsua ja oksaa vastaan.

Kyläyhdistys tiedottaa alueen asukkaille etävirvontapisteen tarkan sijainnin ja aukioloajan etukäteen. Suklaamunia riittää noin sadalle ensimmäiselle virpojalle.

– Virvontapiste on suurimman osan ajasta ilman valvontaa, mutta kaikki on mennyt hyvin, eikä munia ole koskaan varastettu, kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Ann-Mari Sandholm kertoo.

Virpojat ovat jättäneet tunnollisesti pöydällä olevaan maljakkoon koristelemansa pajunoksat. Virpomisoksilla ilahdutetaan vanhuksia, sillä oksat haetaan Tapiolan seurakuntaan, josta ne jaetaan alueen vanhainkoteihin pääsiäisviikolla.

– Monelle virvontapisteellä käyvälle perheelle on tullut tärkeäksi, että he voivat samalla ilahduttaa vanhuksia.

Etävirvontapiste sai alkunsa koronakeväänä 2020, mutta kyläyhdistys on halunnut jatkaa perinnettä, koska se on osoittautunut niin suosituksi ja pidetyksi.

– Varmasti monet lapset haluavat virpoa silti perinteisellä tavalla, mutta etävirvontapisteellä voi käydä vaikkapa harjoittelemassa virvontaloitsun lausumista, Sandholm ehdottaa.

Toimisiko vastaava virvontapiste sinun taloyhtiössäsi?
Kerro Kotitalon toimitukselle, millaisia tempauksia taloyhtiössänne tehdään: toimitus@kotitalolehti.fi.

The post Pienet noidat lähtevät sunnuntaina liikkeelle – Etävirvontapisteestä tuli suosittu Espoon Tontunmäessä appeared first on Kotitalo.